Muokattu versio aiemmin blogatusta valkosipulilevitteestä. Tätähän voi varioida vaikka kuinka, mutta nyt tässä tämmöinen versio tällä kertaa porkkana-juustosämpylöiden kaveriksi väsättynä. Käytin vahingossa leivontamargariinia oivariinin sijasta, eikä kyllä vaikuttanut makuun pahemmin, mutta toki oikea voi tai edes se oivariini olisi parempaa. Tätä tulee murukulhollinen.
 
75 g voita tai oivariinia
1 prk maitorahkaa
½ dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 puntti persiljaa silputtuna (mulla oli pakastettua pari pussia, eli varmaan tuoreena tuo määrä)
suolaa
mustapippuria
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja rahka keskenään, lorota öljy joukkoon ohuena nauhana. Vatkaa tasaiseksi ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, hienonnettu persilja, suolaa ja pippuria. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa, esim. sitruunamehukin voisi olla hyvä lisä... Anna maustua kylmässä ja tarjoillessa koristele persiljalla.
 
Tämä levite sopii niin leivälle, broilerille, varmaan menisi myös leivonnaisiin... Suosittelen edelleen lämpimästi kokeilemaan ja varioimaan perusohjetta!